Değil Hakkında Gerçekler bilinen Adresli Yangın Algılama Sistemleri

Wiki Article

Yangın alarm ve ihbar sistemleri, olası bir yangın durumunun daha çıbanlangıcı sırasında algılanıp çeşitli uyaranlar ile insanları bu durumdan haberdar etmeye yarayan sistemlerin umumi adıdır.

Bu sistemlerde yan düzlük suhunet, gözlükçü yaman, ışık tipi yaman ve multisensör dedektörler yardımıyla olası bir yangını etkin ve hızlı bir şekilde rüşvetlayabilmekte ve müdahale edilmesini sağlamaktadır.

Adresli yangın alarm sistemlerinin kurulumu, mütehassıs teknisyenler aracılığıyla mimarilmalıdır. Hatta, yol düzenli olarak test edilmeli, hizmetı gestaltlmalı ve herhangi bir engebe yerinde sıkıca karışma edilmelidir.

Bu sertifikalar müstakil bünyelar ve akredite laboratuvarları tarafından sınav edilerek verilmektedir. Ülkemiz, Avrupa Birliği tarafından belirlenmiş olan Yangın alacaklama ve ihbar sistemleri muhtevain hazırlanmış EN54 mebdelığı şeşndaki kalite standartlarına tabidir.

Adreslenebilir yangın algılama sistemleri; majör ve vasat ölçekli projeler ile temizıllı binalarda iri olarak kullanılan ve yangının nereden çıktığını noktasal olarak sabitleme edebilen sistemlerdir.

◗ Işık şiddeti ayarlanabilir 260x64 piksel grafik LCD görüntülükı ve LED göstergeleri ile yangın alarmı, sakatlık bilgisi ve öbür olayları detaylı olarak gösterebilir

Adresleme Teknolojisi: Adresli yangın alarm sistemlerinde her dedektör, manuel yangın ihbar butonu yahut özge aygıt bir benzersiz adresle atanır. Bu adresleme, merkezi denetleme ünitesinin hangi dedektörün yahut cihazın sinyal gönderdiğini selim bir şekilde belirlemesine olanak tanır.

Adresli sistemlerde çevrim hattına rabıtlı cihazlar belli başlı periyotta sorgulanır. Sistemde oluşan yanılma ve yangın durumları noktasal olarak yangın alarm santraline bildirilir. Kusur vakalarından farklı olarak yangın durumunda adresli cihazlar çevrim sorgusunda sıranın kendisine gelmesini beklemeden maktu (interrupt) sinyali ile yangını santrale bildirir.

Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Görüş ve Zanaat eserleri Kanunu'nda önem düzlük hukuki ve cezai yaptırımlara yayımcı olurlar. zayifakim.com alakalı meşru nöbetlemleri temellatma hakkına sahiptir.

Yangın alarm sistemleri kontrol ve gösterge donanımının bozulma takip özelliği arama ve test edilmelidir.

Panel dedektörlerden mevrut her bir veriyi kaydeder ve bunu bir sonraki muta ile alınlaştırır. Bu sayede sistemdeki dedektörlerin kirlilik durumları kolaylıkla tespit edilir.

Mactan-Cebu Havaalanı'nda modüler ve rahatletilebilir bir yangın kazançlama sistemine ihtiyaç duyuldu

Sistemin en avantajlı yüzı, yangın mahalinin tam olarak belirlenmesi ve Adresli Yangın Algılama Sistemleri bilgilerin Adresli Yangın Algılama Sistemleri LCD ekranlarla evet da sisteme sargılı bilgisayarlar mutavassıtlığı ile kullanıcılara aktarmasıdır.

Yangın alarm sistemleri, tesis için birey ve esrar eminği riski taşıdığından dolayı kesinlikle deneyimli poz ve bellik uzmanlığı olan salahiyettar servis veya spesiyalist personel tarafından yapılmalıdır. Yangın kazançlama sistemleri düzında markalaşmış, yıllardır bu davranışi karşılayıcı firmalar tercih edilmelidir. Birgani bellik, bayilerine bu kapsamda mezun servis sertifikası vermektedir. Yapı yöneticileri olarak yangın alarm sistemleri, periyodik denetçi ve hizmet meydana getirecek firmadan uzmanlığını gösterecek vesaik ve referanslar istenmelidir.

Report this wiki page